Світ
17 квітня 2018
Хорватія запропонувала Україні разом будувати великий газовий термінал
Українська сторона висловила готовність співпрацювати з хорватськими компаніями щодо обміну досвідом експлуатації та модернізації нафтопроводів і вдосконалення модернізації та підвищення ефективності роботи ГТС.
news-image

Хорватія бачить Україну в складі групи країн, для яких LNG-термінал на хорватському узбережжі може сприяти диверсифікації газопостачання.

Про це йшлося під час першого засідання спільної українсько-хорватської комісії з питань економічного співробітництва в Загребі, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, пише «Є!» з посиланням на Новое Время.

"Хорватська сторона приділила особливу увагу розвитку LNG-термінала на острові Крк і наголосила на тому, що бачить Україну в складі групи країн, для яких цей термінал може сприяти диверсифікації джерел і газопостачання", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу українська сторона висловила готовність співпрацювати з хорватськими компаніями щодо обміну досвідом експлуатації та модернізації нафтопроводів і вдосконалення модернізації та підвищення ефективності роботи ГТС.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв про готовність України взяти участь у формуванні "газового коридору" з Угорщиною та Хорватією.

Зокрема, Україна в межах диверсифікації постачань природного газу та з метою налагодження нових форм співпраці в енергетичній галузі з країнами Європейського Союзу готова приєднатися до проекту формування нового "газового коридору" Хорватія - Угорщина - Україна, який передбачає використання потужностей LNG-термінала на хорватському узбережжі.

Також повідомлялося, що в кінці 2017 року Україна вперше отримала американський скраплений газ через LNG-термінал в Польщі.