Політика
18 квітня 2018
«Великі дерева в тіні не ростуть»: у Раді презентували книгу про В'ячеслава Чорновола
Збірка була створена на основі спогадів побратимів політика.
news-image

Сьогодні у Верховній Раді відбулась презентація книги "Великі дерева в тіні не ростуть", яка видана до 80-річчя з дня народження В'ячеслава Чорновола та присвячена борцям за незалежність України у XX столітті, передає кореспондент «Є!»
Книга "Великі дерева в тіні не ростуть" була створена на основі спогадів побратимів В'ячеслава Чорновола.

«У книжці зібрані спогади соратників В'ячеслава Максимовича, які були з ним у в'язниці, працювали у Києві, організовували рух спротиву проти Радянського Союзу,- сказав в ексклюзивному коментарі виданню «Єдність» нардеп, голова «Народного руху України» Віктор Кривенко.

Нардеп зауважив, що до збірки не увійшли розповіді всіх тих, хто мав бажання поділитися спогадами.

«Це перше видання, можливо буде ще не одне», - сказав Віктор Кривенко.

Також політик поділився враженнями від книги, назвавши одну з улюблених глав збірки.

«Я би порекомендував прочитати спогади Хейфеца (Михайло Хейфец - журналіст, політв'язень) про "зеківського" генерала. Як В'ячеслав Максимович через свій незламний дух, умовно кажучи, "пошикував" весь табір, як його поважали і злочинці, і не злочинці, які сиділи в радянських таборах", - сказав політик.

Під час презентації книги спікери поділились із присутніми спогадами про українського політика, політв'язня, провідника українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х — 90-х років, Героя України В'ячеслава Чорновола.
У заході взяли участь народні депутати України, соратники та друзі В’ячеслава Чорновола.