Події
18 квітня 2018
Російські найманці спробували атакувати сили США в Сирії, – помічник держсекретаря
Помічник держсекретаря США додав, що офіційний Вашингтон не прагне до конфронтації з Москвою в Сирії.
news-image

Російські найманці здійснили спробу атакувати сили США в Сирії, проте їм не вдалося цього зробити. Атака виявилася провальною.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Про це 18 квітня заявив помічник держсекретаря США Весс Мітчелл у письмових свідченнях міжнародного комітету палати представників у Конгресі США.

Нерозсудливе вторгнення Росії в Сирію і підтримка режиму Асада підвищили ризик конфронтації з Заходом. Нещодавня провальна атака російських найманців на сили США в Сирії була одним із витверезних прикладів такої поведінки, – заявив Мітчелл.

Помічник держсекретаря США додав, що офіційний Вашингтон не прагне до конфронтації з Москвою в Сирії, проте "США готові застосувати силу за необхідності".

Мітчелл також нагадав про агресивну риторику російської влади у період до та після нещодавніх авіаударів по хімічних об'єктах у Сирії, здійснених США та їх союзниками.

Щодо конфлікту в Сирії, то помічник держсекретаря США наголосив, що його можна вирішити тільки під час переговорів у Женеві.

"Ми підштовхуємо Росію до того, щоб вона була конструктивним учасником цього процесу і привела Асада за стіл переговорів. Досі Росія ігнорувала ці заклики і замість цього почала зривати переговори", – заявив Мітчелл.
Читайте також: Росія проігнорувала пропозицію щодо обміну 23 росіян на українських заручників – Геращенко