Суспільство
19 квітня 2018
У США засудили трьох чоловіків, які планували підірвати мечеть сомалійців
Федеральний суд США визнав винними трьох американців.
news-image
Федеральний суд США визнав винними трьох американців, які підозрювались у виготовленні саморобної бомби з метою підірвати мечеть та житлові приміщення, які використовувались біженцями із Сомалі.

Про це повідомило в середу The Washington Post із посиланням на AP, передає «Є!».

Журі присяжних федерального суду в середу визнало трьох чоловіків винними у змові з метою підірвати мечеть та житловий комплекс, в якому жили сомалійські біженці в штаті Канзас, - зазначається в повідомленні.

Звинувачення у намірах здійснити напад були висунуті трьом чоловікам ще в жовтні 2016 року "на наступний день після президентських виборів", підкреслюється в публікації. Один із засуджених, Гевін Райт пояснив це тим, що напад на сомалійських біженців мав "пробудити людей" та надихнути інших здійснити подібні вчинки проти мусульман.

Як стало відомо в суді, правоохоронці записали розмови учасників змови щодо створення бомби такого ж типу, як була застосована в 1995 році в Оклахома-Сіті. Тоді від вибуху загинули 168 людей. При цьому, для виробництва вибухового пристрою були застосовані добрива та пальне.

Одного з підозрюваних заарештували, коли він придбав 135 кг такого типу добрив у агента ФБР під прикриттям. При цьому із засідань в суді також стало відомо, що раніше учасники змови вже виготовляли пробні вибухові пристрої та навіть випробували їх.