Політика
19 квітня 2018
Українські політики є досконалим відображенням українського суспільства, - експрет
Нічого в політиці не зміниться, доки в суспільстві не відбудеться кристалізація інтересів, передусім економічних.
news-image
Нічого в політиці не зміниться, доки в суспільстві не відбудеться кристалізація інтересів, передусім економічних, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Українські політики всіх рівнів є досконалим відображенням українського суспільства з його тарганами, його половинчастістю, його економічною та політичною неосвіченістю, його дивовижною невизначеністю в базових питаннях та опортунізмом. Про це у своїй колонці на сторінках Тижня пише Юрій Макаров.

Він висловив переконання, що нічого в політиці не зміниться, доки в суспільстві не відбудеться кристалізація інтересів, передусім економічних.

Наявність великої кількості самодіяльного, економічно незалежного від держави населення, того самого середнього класу, який щоразу згадується, немов заклинання, але ніяк не стимулюється, гарантує не лише стабільність і спадковість думок із того чи іншого питання, а, головне, наявність думок як таких.

Доки цього не сталося, політичний процес відбуватиметься за принципом «війна всіх проти всіх». Клас дрібних підприємців не панацея, але стовідсотково є передумовою демократії.

«Я всіляко підтримую різноманітні школи лідерства, освітні програми, стажування у Фулбрайта й семінари для молодих політиків. Без них, політиків, нічого не буде. Але без тих, хто за них голосуватиме, — головою й шлунком, а не «серцем», — не буде й поготів», — наголосив Макаров.

Читайте також:Депутат Мельничук розбив ніс Ліньку після прямого ефіру (фото, відео)