Суспільство
11 лютого 2015
У «ЛНР» будуть виховувати проросійських блогерів
У Луганську оголосили про створення «Блогер-центру».
news-image

Проект "Блогер-центр", на думку його авторів, допоможе створити «реальну картину» того, що відбувається в «республіці», передає Є | Єдність.інфо.

Як відзначають майбутні «блогери», створення «Блогер-центру» є «новим кроком проти інформаційної війни, розв'язаної офіційним Києвом».

«Ми почали моніторити різні групи в соцмережах і сайти про Луганськ і помітили цікаву тенденцію - більшість адміністраторів цих груп і сайтів знаходяться в інших містах - Харкові, Одесі, Києві, але не в Луганську, - розповів керівник проекту Дмитро Кукарський, якого цитує« ЛуганскІнформЦентр ». - У нас зараз -  інформаційний вакуум і дезінформація про те, що відбувається в Луганську ».
Читайте також: Відеофакт: Британський журналіст Грем Філліпс отримав в «ЛНР» акредитацію

Уточнимо, що багатьом адміністраторам проукраїнських груп у соцмережах довелося покинути Луганськ оскільки їх життю загрожувала реальна небезпека.

За словами Кукарського, вони об'єднають навколо себе як досвідчених блогерів, так і початківців. Для цього найближчим часом в рамках «центру» буде запущена «Школа блогера», в якій всіх бажаючих навчатимуть азам ведення блогу. Правда, хто буде проводити навчання і чи є в так званій «Луганської народній республіці» досвідчені блогери Кукарський уточнювати не став.