Суспільство
21 квітня 2018
Екс-заступника голови правління «Укргазбанку» взяли під варту
94,94% статутного капіталу банку належать державі.
news-image
Екс-заступнику голови правління ПАТ "Укргазбанк", якого підозрюють у розтраті майна та фіктивному підприємництві, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України, передає «Є!».
Судом підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 40 млн грн застави, – ідеться в повідомленні.

Таке рішення суд ухвалив 20 квітня.

У поліції нагадали, що було викрито злочинну схему з виведення і заволодіння коштами банку. Через надання кредиту заздалегідь створеному підконтрольному фіктивному підприємству з державного банку було виведено 100 млн грн.

13 квітня екс-заступника голови правління повідомили про підозру у злочинах, передбачених статтями Кримінального кодексу України "фіктивне підприємництво", "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Як пише "Українська правда", мова, імовірно, іде про Олексія Омельяненка.

Згідно з інформацією на сайті "Укргазбанку", 94,94% статутного капіталу банку належать державі, його віднесено до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.