Події
21 квітня 2018
У Києві ліквідували нарколабораторію, вилучили амфетамін на 1 млн гривень
Разовий цикл виготовлення амфетаміну цією лабораторією становив близько 1,5 кг психотропної речовини.
news-image

Працівники столичної міліції ліквідували діяльність нарколабораторії, викривши 33-річного киянина на виготовленні наркотиків на мільйон гривень, повідомив Департамент комунікації Нацполіції України.

Інформує «Є!», з посиланням на ua.interfax.com.ua.

"Співробітники Департаменту протидії наркозлочинності у взаємодії з Головним слідчим управлінням під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України викрили протиправну діяльність 33-річного киянина. Він в орендованій квартирі в Дніпровському районі столиці влаштував лабораторію з виготовлення амфетаміну в особливо великих розмірах", - йдеться в повідомленні.

 За словами правоохоронців, зловмисник перетворив квартиру на потужну нарколабораторію. Як зазначає керівник департаменту протидії наркозлочинності Олександр Скорук, разовий цикл виготовлення амфетаміну цією лабораторією становив близько 1,5 кг психотропної речовини.

"Під час санкціонованого обшуку поліцейські вилучили у зловмисника більше двох кг амфетаміну в кристалічному і рідкому станах, спеціальне обладнання для синтезу психотропу і більше п'яти літрів фенілнітропропену - прекурсора, який використовують для виготовлення психотропної речовини", - розповів він.

 О.Скорук зазначив, що за цінами "чорного" ринку вартість такої партії психотропу становить майже мільйон гривень.

 Наразі вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування. Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: На Сумщині оперуповноважений Управління протидії наркозлочинності організував наркоугрупування (відео)
Читайте також: На Львівщині подружжя вчителів продавало учням наркотики (фото, відео)