Суспільство
21 квітня 2018
Українські митці оприлюднили кліп до Дня Землі (відео)
У центрі композиції – Дерево Життя, дуб майже ідеальної форми, що знімальна група заздалегідь знайшла поблизу села Хотянівка.
news-image

Команда з понад 40 людей, серед яких відомі українські митці, презентували відео до Дня Землі, який відзначається у світі 22 квітня. Про це пише «Є!» з посиланням на УП Життя.

У центрі композиції – Дерево Життя, дуб майже ідеальної форми, що знімальна група заздалегідь знайшла поблизу села Хотянівка.

Автор ідеї та лідер One Planet Orchestra Павло Вишебаба пояснює, що під кроною дерева відбуваються поворотні для героїв моменти, коли їм слід зважитись на складне, але необхідне рішення.

Водночас, автори відео до Дня Землі хочуть нагадати, що "окрім особистих драм, існує ще ціле різноманіття форм живих істот", з якими ми розділяємо Землю.

"Дерево Життя пожовкло, а ми цього навіть не помічаємо, – коментує Павло. – За останні півсторіччя ми втратили 60% популяції тварин, згідно даних WWF, і продовжуємо втрачати 110 видів тварин і комах щодня".

За його словами, герої відео мають спонукати глядачів зважитись на свій "поворотний момент".

"Настав "Саме той час", щоб потурбуватись про Землю і життя на ній", – резюмує Павло Вишебаба.
 

Спів-сценаристом відео виступив культовий український письменник Любко Дереш, а оператором-постановщиком Денис Дужник, відомий кліпами для гурту Бумбокс "Рок-н-рол", "Люди" та іншими.

Режисер та спів-сценарист відео Саша Кукушкін до цього працював в командах відомих кліп-мейкерів Алана Бадоєва, Каті Царік, Семена Горова. Він зібрав кінематографічну команду і запросив для зйомок потужний акторський склад.

Зокрема, актриса Національного академічного драмтеатру ім. І. Франка, лауреатка міжнародних кінематографічних конкурсів Леся Лепчук зіграла героїню, що позбавляється "тягаря минулого, щоб присвятити себе майбутньому".

Закохану пару, що наважується на одруження під Деревом Життя, зіграли актриса театру "Чорний квадрат" Дар’я Творонович та актор "Дикого театру" Роб Фельдман.

Цікаво, що чисельна знімальна група, – понад 40 людей, – брала участь у створенні відео абсолютно безкоштовно.

Автори додають, що під час зйомок не постраждала жодна тварина, а кейтеринг на майданчику був "абсолютно веганський, тобто без продуктів експлуатації тварин".

Піснею для відео обрано композицію One Planet Orchestra "Саме той час". Однойменний альбом вийшов у гурту цього року.