Події
22 квітня 2018
В Єревані поліція затримала майже 200 демонстрантів
Протести в Єревані тривають з 13 квітня.
news-image
В Єревані поліція затримала 192 учасників антиурядової акції.

Про це повідомляє Радіо Азатутюн, передає «Є!».

Згідно з повідомленням поліції Вірменії, станом на 15:00 затримано 192 громадян, - йдеться у повідомленні.

Втім, трьом затриманим депутатам парламенту Вірменії від опозиції, у тому числі лідеру протестного руху Ніколу Пашиняну, пред'явлено звинувачення в організації безладдя, повідомляє "Sputnik Вірменія".

Як заявили у прес-службі Генпрокуратури, депутати Національних зборів Вірменії Нікол Пашинян, Сасун Мікаелян і Арарат Мірзоян затримані Спеціальною слідчою службою республіки.

Депутати були затримані під час здійснення громадсько небезпечного діяння, що виразилося в організації та проведенні з 13 квітня зборів всупереч обмеженням мерії Єревану. А з 19 по 22 квітня вони організували і провели збори, не оповістивши їх у встановленому законом порядку, - йдеться у повідомленні Генпрокуратури Вірменії.

Згідно з Конституцією Вірменії, кримінальне переслідування щодо депутата може бути розпочато лише з відома Національних зборів. 

Про затримання депутатів повідомлено голову Національних зборів Вірменії Ара Баблоян.

Як повідомлялося, у неділю почався розгін демонстрації на вулиці Арцаха в Єревані. Це сталося через півтори години після невдалих переговорів Прем'єр-міністра Вірменії Сержа Саргсяна і лідера опозиції Нікола Пашиняна. Під час зіткнення був затриманий і сам лідер опозиційного руху.

Протести в Єревані тривають з 13 квітня. Прихильники лідера акцій громадянської непокори Нікола Пашиняна протетстуют проти обрання Прем'єр-міністром Сержа Саргсяна, який до цього два терміни обіймав посаду президента.