Війна
23 квітня 2018
Україна має реструктуризувати Збройні сили, - НАТО
Україна має забезпечити демократичний контроль за збройними силами.
news-image

Зокрема, підрозділи ЗСУ мають тренуватись у відповідності до стандартів НАТО Україна має реструктуризувати Збройні сили у відповідності до стандартів НАТО та завершити комплексні реформи. Про це повідомив директор Міжнародного військового штабу НАТО, генерал-лейтинант Ян Брукс у Києві, передає кореспондент РБК-Україна, пише «Є!».

"Україна повинна провести певні реформи. Перш за все йдеться про комплексні реформи. Зокрема, Україна має забезпечити демократичний контроль за збройними силами. По-друге, провести реструктуризацію усіх структур ЗСУ у відповідності до тих схем, які ми звикли застосовувати в НАТО. По-третє, коли йдеться про підготовку, йдеться про конкретні підрозділи. Вони мають тренуватись у відповідності до стандартів НАТО", - заявив Брукс.

Нагадаємо, військовий комітет Північноатлантичного альянсу (НАТО) готовий надалі надавати підтримку Україні, зокрема що стосується питань надання зброї.

Збройні сили України за рік піднялися на одну сходинку в рейтингу найсильніших армій світу Global Firepower серед 136 країн. Так, ВСУ зайняли 29 місце. У трійку лідерів входять США, Росія і Китай.

Читайте також:Українські воїни знищили ворожий «Фурункул» на Донбасі: бойовики зазнали суттєвих втрат