Суспільство
24 квітня 2018
Сидячий спосіб життя впливає на здоров’я так само негативно, як і куріння, - Супрун
Тривале сидіння та відсутність активності пов’язані з підвищенням ризику виникнення та загострення серцево-судинних захворювань, ожиріння, проблем з опорно-руховим апаратом, діабету 2-го типу та навіть деяких видів раку.
news-image

Від транспорту до офісного стільця, від обідньої перерви за столом до зручного дивану ввечері. На жаль, це досить популярний «маршрут» в сьогоденних реаліях. Сидячий спосіб життя – шкідлива звичка, що впливає на здоров’я так само негативно, як і куріння. Про це пише «Є!» з посиланням на сторінку Facebook Уляни Супрун.

За даними досліджень, тривале сидіння та відсутність активності пов’язані з підвищенням ризику виникнення та загострення серцево-судинних захворювань, ожиріння, проблем з опорно-руховим апаратом, діабету 2-го типу та навіть деяких видів раку. Більш того, малорухливий спосіб життя є причиною 9% передчасної смертності серед всього населення світу, - зазначає пані Уляна.

Групою ризику в цьому випадку є люди, які проводять багато часу на роботі за столом, працюючи за комп’ютером та виконуючи одноманітні рухи.

Що робити, якщо у вас немає часу на регулярні тренування, а рухатись необхідно? - Змінюйте маршрут на роботу чи навпаки. Прогулюйтесь чи проїжджайте велосипедом хоча б частину шляху. Ви можетевийти раніше на декілька зупинок чи припаркувати авто трохи далі від офісу.

Припиняйте сидіння кожні 30 хвилин

Не чекайте, поки у вас виникне дискомфорт, біль в спині чи м’язовий спазм.Просто встаньте з-за столу і потягніться. Щоб не забувати робити активнуперерву, використовуйте таймер на телефоні чи іншому гаджеті.

Звертайте увагу на позицію, в якій ви сидитеНамагайтесь не перевантажувати хребет, нахиляючись занадто сильно до чи далеко від монітора. Оптимальна позиція – екран на рівні очей, обидві ноги вільно стоять на підлозі, грудна клітина відкрита.

Також не перехрещуйте ноги, це може перешкоджати нормальному кровообігу.Якщо пишете, то передпліччя має залишатись на столі.

Використовуйте кожну можливість для додаткової активності

Розмовляйте телефоном стоячи, підіймайтесь сходами замість ліфта, ходіть пішки по ескалатору, обговорюйте ідеї з колегами під час прогулянки.

Після прочитання посту рекомендовано порухатись! 

Читайте також:В лікарні на Одещині педіатр із відкритою формою туберкульозу приймала пацієнтів

Читайте також:Який чином кальян шкодить здоров'ю: дослідження науковців