Події
24 квітня 2018
У Києві оновили алею «Дерев пам'яті» воїнів АТО (фото)
Проект «Дерево пам'яті» – громадська ініціатива.
news-image

24 квітня 2018 року пройшов ще один етап безстрокової акції "Дерево пам'яті", присвяченої вшануванню бійців АТО, що віддали свої життя за Україну. У центрі Києва пересаджено 15 червоних кленів на честь героїв. На кожному саджанці активісти ГО "Справа" встановили меморіальну табличку з іменем бійця, датою та місцем його загибелі.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Проект "Дерево пам'яті" – громадська ініціатива, до якої цього разу приєднались представники КП УЗН "Зеленбуд" та Концерну "Київпідземшляхбуд". Висадка кленів відбувається щорічно, проте, за словами координатора акції Тетяни Кротової, не усі дерева успішно приживаються. Деякі саджанці не витримують складних погодних умов, й тому час від часу алеї пам'яті треба оновлювати, досаджуючи нові дерева. "Попри труднощі, ми робимо усе можливе, щоб започаткована нами акція продовжувалась. Радіємо, що в Україні є соціально відповідальний бізнес: фінансова допомога від Василя Веселого, власника КПШБ, дозволила провести пересадку дерев сьогодні, сподіваємось і на подальшу підтримку у догляді за цими кленами з боку колективу підприємства".

Для кожного дерева виготовляється меморіальна табличка, що за виглядом нагадує армійський жетон з іменем загиблого. Сьогодні живі "меморіали" облаштували біля Жовтневого палацу, пам'ятника В. Лобановському та на перехресті вул. Грушевського та Петровської алеї. Організатори акції пояснюють, що подібні заходи необхідні для вшанування пам'яті героїв України, які віддали життя за мир у нашій країні.

Під час вшанування пам'яті загиблих героїв бізнесмен Василь Веселий, власник Концерну "Київпідзмешляхбуд", зазначив: "Ця алея – місце, куди зможуть прийти родичі та близькі загиблих бійців, де будуть гуляти наші діти й онуки, коли в Україні настане довгоочікуваний мир. Працівники КПШБ й надалі допоможуть доглядати за саджанцями, оскільки кожен з нас розуміє соціальну значущість цієї ініціативи та щиро підтримує її".

Проект "Дерево пам'яті" був започаткований у 2015 році, акція безстрокова, й націлена на те, щоб поступово вшанувати пам'ять усіх загиблих бійців. Меморіальні алеї вже є у різних містах України, у тому числі, у Миколаєві, Харкові, Дніпрі, Львові. Детальну інформацію про перебіг проекту можна знайти на сайті акції "Дерево пам'яті”. 

Читайте також: Стало відомо, коли на українському телебаченні покажуть фільм «Кіборги»
Читайте також: Доба в АТО: 44 обстріли, 5 бійців ЗСУ постраждали