Події
25 квітня 2018
У лікарні прийшов до тями свідок гучного вбивства у Херсоні
25 квітня в лікарні Херсона після складної операції прийшов до тями поранений охоронець бізнесмена Ігоря Пащенка.
news-image
Вранці 25 квітня в лікарні Херсона після складної операції прийшов до тями поранений охоронець бізнесмена Ігоря Пащенка, розстріляного біля будинку по вулиці Перекопській увечері 24 квітня.

Про це повідомляє сайт "Херсонці", пише «Є!».

“Сьогодні вранці в одній з клінічних лікарень Херсона після складної операції прийшов до тями поранений охоронець убитого напередодні бізнесмена Ігоря Пащенка, розстріляного біля будинку по вулиці Перекопській. При цьому 41-річний охоронець отримав дві кулі з пістолета в груди й живіт. Кулю, що застрягла в грудній клітці, витягли без проблем, а ось друга пройшла по хаотичній траєкторії й завдала множинні пошкодження шлунка й кишечника, після чого застрягла в хребетному стовпі. Її навіть не ризикнули виймати, відклавши цю операцію на той час, коли пацієнт більш-менш зміцніє", - зазначається в публікації.

За словами медиків, куля могла бути зі зміщеним центром тяжіння, проте вони в цьому не фахівці - підтвердити або спростувати використання такого боєприпасу може тільки балістична експертиза (вона, до речі, вже призначена).

Поранений - важливий свідок, оскільки він бачив обличчя вбивці, що не надів балаклаву. Тому його охороняють. А у поліції практично немає сумнівів в тому, що бізнесмена з охоронцем розстріляв не просто вбивця, а професійний кілер. Пащенка вбили пострілами у груди й голову зблизька, причому другий постріл міг бути «контрольним».

Сам пістолет ПМ злочинець викинув метрах у трьохстах від місця злочину. При цьому передбачуваний кілер йшов пішки, але все ж не попався пошуковим групам і патрулям поліції, що вказує про продуману підготовку тяжкого злочину.

Слідство перевіряє одразу кілька версій убивства. В їх числі - і за мотивами тривалого бізнес-конфлікту сім'ї Пащенко з колишнім мером Херсона Володимиром Сальдо, якого «за допомогою» брата вбитого бізнесмена було заарештовано у Домініканській республіці.

Як повідомляється, на день злочину у Сальдо алібі. Він побував на масажі, потім працював у себе в офісі, а це зовсім недалеко від будівлі ГУ НП Херсона, після цього пішов додому. І в усіх точках його бачили різні люди.