Суспільство
26 квітня 2018
Вчені запевняють, що часте вживання пива може спровокувати розвиток раку
Якщо людина, яка вживає алкоголь, стане пити менше, то завдяки цьому підвищить свої шанси на те, щоб прожити довше, а ризик серцево-судинних захворювань зменшиться.
news-image

Експерти знайшли несподіваний зв’язок між вживанням алкоголю і появою онкологічної хвороби. З’ясувалося, що всього кілька кухлів пива, випитих за тиждень, можуть спровокувати розвиток раку. Про це пише «Є!» з посиланням на Свідок.

Вчені з Нью-Йоркського університету здійснили дослідження і з’ясували, що звичка вживати спиртні напої може виявитися спусковим механізмом для відразу кількох видів раку. Причому стосується це навіть любителів нешкідливого пива.

Крім того, вчені заявили про те, що регулярна випивка підвищує ризик виникнення хвороб ясен і серцево-судинних захворювань.

«Верхня грань, після якої організму заподіюється шкода, становить 100 грамів чистого спирту на тиждень, що дорівнює п’яти келихам пива міцністю 4% або 875 мг вина 13%. Перевищення цієї дози в два рази збільшує ризик передчасної смерті», – повідомили автори дослідження в публікації журналу Microbiome.

Медики стверджують: якщо людина, яка вживає алкоголь, стане пити менше, то завдяки цьому підвищить свої шанси на те, щоб прожити довше, а ризик серцево-судинних захворювань зменшиться. За їх словами, якщо людина вживає спиртне в кількості в два з половиною рази більше вищеназваної норми, він наближає власну смерть на 4-5 років.

Зробити подібні висновки фахівців спонукали результати дослідження, під час якого ними були вивчені зразки мікрофлори ротової порожнини, взяті у +1044 осіб віком від 55 до 78 років. Таким чином вчені змогли дізнатися, що відбувається в роті людей а) непитущих, б) помірно питущих і в) тих, що постійно п’ють.

«У людей, що вживають спиртне, відбувається зміна мікрофлори: збільшується чисельність бактерій Bacteroidales, Actinomyces і Neisseria. Bacteroidales, що викликають запалення, гнійні рани і розвивають злоякісні пухлини», – розповіли вчені про ті негативні процеси в порожнині рота, які виникають у зв’язку з вживанням спиртного.

Читайте також:Супрун радить дотримуватися 5 правил, щоб зберегти здоров'я зубів

Читайте також:В Запоріжжі в інфекційній лікарні від невідомої хвороби померло 9-місячне немовля