Суспільство
11 лютого 2015
"Київстар" відновив роботу 50 базових станцій в Луганській області
11 лютого мобільний зв'язок з'явився в Луганську та прилеглих населених пунктах
news-image

Фахівці АТ "Київстар" відновили в Луганській області роботу 50 базових станцій мобільного зв'язку і найближчим часом будуть відновлені ще 150 об'єктів інфраструктури мережі, передає Є! Єдність.інфо

Як повідомила прес-служба "Київстару", 11 лютого мобільний зв'язок з'явився в Луганську та прилеглих населених пунктах. Оператор розраховує відновити до 60% обладнання, яке раніше постраждало через захоплення озброєними людьми технічного майданчика в Донецьку.

"Київстар" нагадує, що 4 лютого 2015 в його технічний центр в Донецьку проникли озброєні люди, які знеструмили і пошкодили телекомунікаційне обладнання. Через такі дій постраждали приватні клієнти, великі промислові підприємства, комунальні служби - користувачі послуг зв'язку "Київстар".

"Ми шукаємо технічні рішення з відновлення зв'язку. Для Луганській області така можливість вже знайдена. Ми віддалено перенаправили трафік за іншими маршрутами, що з великою часткою ймовірності дасть нам можливість відновити роботу близько 200 базових станцій, якщо не буде спроб фізичного пошкодження обладнання", - відзначає директор з експлуатації мережі і сервісів "Київстар" Володимир Кабаненко.

Станом на 11 лютого 2015 технічний центр "Київстар" в Донецьку залишається заблокованим озброєними людьми. З цієї причини в Донецькій області не функціонує 34% базових станцій, а в Луганській - 40%. У містах і селищах регіону, які контролюються українською владою, всі послуги зв'язку "Київстар" доступні.

Читайте також: "Київстар" відключив зв'язок на захопленій бойовиками частині Донбасу