Суспільство
28 квітня 2018
В Україні кардинально змінюють систему субсидій
Монетизація стане додатковим стимулом для енергоефективності.
news-image

Уряд зробив важливий крок на шляху до монетизації субсидій. Передбачається, що вже в наступному опалювальному сезоні субсидії будуть видаватись живими грошима, а це означає, що їх отримувачі можуть залишати собі зекономлені в результаті ощадливого споживання кошти. Таким чином монетизація стане додатковим стимулом для енергоефективності.

Інформує «Є!», з посиланням на 1news.com.ua.

Однак перехід до монетизації можливий тільки в тому випадку, якщо система субсидій буде соціально справедливою – державну допомогу будуть отримувати ті, хто дійсно її потребує. Започаткована кілька років тому ініціатива надання прямої допомоги уразливим верствам населення у вигляді субсидій довела свої ефективність. Втім, з часом вона стала потребувати удосконалення – передусім в бік збільшення адресності.

Верифікація субсидіантів, яку розпочало Міністерство соціальної політики, виявила ряд системних проблем з призначенням субсидій, які приводять до зловживання при їх призначення. З огляду на це Уряд схвалив сьогодні на позачерговому засіданні рішення про внесення низки змін в програму. Вони скоротять випадки цих зловживань, які, нажаль, стали непоодинокими і про які неодноразово повідомляли ЗМІ. Ті, хто справді потребуватиме допомоги, її отримуватимуть і надалі. Натомість люди, які просто приховують свої статки, не зможуть користуватися програмою і паразитувати за кошт платників податків.

Читайте також: Монетизацію субсидій для домогосподарств проведуть у два етапи
Читайте також: МВФ вимагає підвищити ціни на газ для заможних українців