Суспільство
28 квітня 2018
Понад добу приблизно 200 українських туристів не може вилетіти з Єгипту, по них відправили літак – МЗС України
Посольство України в Єгипті тримає ситуацію на контролі.
news-image

Понад добу приблизно 200 українських туристів не може вилетіти з єгипетського Шарм-ель-Шейха, заявив у коментарі "112 Україна" 28 квітня начальник управління департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, передає «Є!».

За його словами, зараз по українських туристів відправили літак, його прибуття очікують "у післяобідній час", і, ймовірно, вже сьогодні в другій половині дня українці будуть  вдома.

27 квітня 2018 року із технічних причин з аеропорту Шарм ель-Шейха було затримано виліт чартерного літака авіакомпанії UM Air із 215 українськими туристами до Львова. Також через певні причини не зміг відлетіти в Україну літак авіакомпанії Egypt Air, що був зафрахтований українським авіаперевізником. Усі пасажири були перевезені до готелю Experience Park Land, де розмістилися на ніч та були забезпечені водою та харчами. Прибуття нового літака на заміну очікується о 17.00 і виліт з пасажирами, відповідно, о 18.00. Збір пасажирів на виїзд до аеропорту почнеться після отримання повідомлення про виліт запасного літака з України. Посольство України у Єгипті тримає цю ситуацію на контролі, – заявилопосольство України в Єгипті у Facebook 28 квітня.

Кирилич пояснив, що новий літак по туристів відправляють через те, що у львівського аеропорту, куди планують повернутися українці, "не було можливості прийняти замовлений туркомпанією літак".