Суспільство
28 квітня 2018
Субсидії не даватимуть, якщо квартира - понад 120 квадратних метрів
Субсидія на комунальні послуги.
news-image
Субсидія на комунальні послуги відтепер не буде надаватися, якщо площа квартири перевищує 120 квадратних, а будинку – 200 квадратних метрів, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

Відповідне рішення про внесення змін в програму надання субсидій було ухвалено урядом  на позачерговому засіданні у п’ятницю, повідомляє Урядовий портал, передає «Є!».

З 1 травня 2018 року діє нове правило: субсидія відміняється, якщо площа квартири перевищує 120 кв. метрів, а будинку – 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Власники такої житлової площі будуть оплачувати послуги у повному обсязі, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що є помешкання, які виходять за рамки середньостатистичних та відносяться до категорії “преміум класу”: “До недавнього часу на них також оформлялися субсидії - на підставі того, що прописувалася там одинока пенсіонерка з мінімальною пенсією. Вона, цілком очевидно, була не здатна оплатити повну вартість послуг і зверталась до комісії щодо надання субсидії на понаднормативну площу”.

Як повідомили  у секретаріаті Кабміну, верифікація субсидіантів, яку розпочало Міністерство фінансів, виявила ряд системних проблем з призначенням субсидій. 

З огляду на це уряд схвалив на позачерговому засіданні рішення про внесення змін в програму. Вони скоротять випадки зловживань, які стали непоодинокими і про які неодноразово повідомляли ЗМІ. Ті, хто справді потребуватиме допомоги, її отримуватимуть і надалі. Натомість люди, які просто приховують свої статки, не зможуть користуватися програмою і паразитувати за кошт платників податків, - йдеться у повідомленні.