Події
29 квітня 2018
На Донбасі вибухнув прихований арсенал бойовиків
Відповідальність за вибух окупанти переклали на сили АТО .
news-image

Бойовики російсько-окупаційних військ на Донбасі намагалися облаштувати прихований склад боєприпасів на своїх позиціях, пролунав вибух. Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

За повідомленням українських розвідників, інцидент трапився через нехтування правилами зберігання та поводження із боєприпасами та  порушення норм пожежної  безпеки.

"Потужний вибух стався 27 квітня та призвів до часткового руйнування позиції, загибелі двох та поранення одного бойовика. На масштабність руйнувань, а відповідно й на розмір арсеналу, вказує той факт, що для встановлення обсягів пошкоджень фортифікаційного обладнання противник застосував БПЛА", - йдеться у тексті

У штабі повідомили, що бойовики облаштовували  склад боєприпасів до мінометів, а також різних видів стрілецького озброєння, що приховувались від російських кураторів . Використовуватися такі "схрони" мали  для вирішення міжусобних розбірок, терактів на об’єктах цивільної інфраструктури та для продажу.

Відповідальність за вибух окупанти переклали на сили АТО  – на  "невловиму українську ДРГ".

"Очевидно, що таке виправдання не влаштувало російських кураторів. За фактом знищення позиції призначене чергове розслідування, яке особисто контролює командувач 1 АК, який учора прибув на місце події", - йдеться у повідомленні штабу АТО.
Читайте також: Моторошне ДТП у Кривому Розі: зросла кількість загиблих