Події
30 квітня 2018
Митрополит УПЦ МП офіційно попросив вірян писати скарги Варфоломію
Бланки-скарги вже знаходяться у кожному храмі єпархії.
news-image

Митрополит Тульчинський і Брацлавський УПЦ МП Іонафан благословив зібрання підписів проти надання Томосу про автокефалію українській Церкві. Відповідне звернення до вірян з’явилося на офіційному сайті  владики, передає «Є!» із посиланням на Релігійну правду.

У ньому владика просить заповнити бланки-скарги, які пізніше будуть централізовано направлені Вселенському Патріарху Варфоломію. Листівки вже знаходяться у кожному храмі єпархії.

“Прошу Вас поставитися до цього питання з усією відповідальністю за долю Єдиної Святої Соборної і Апостольської Церкви, вже понад тисячоліття несучої світло Віри Христової для нашого боголюбивого українського народу”, – завершив владика Іонафан, який на цьому ж сайті представлений, як архієрей Російської Православної Церкви.

Нагадаємо, Українська Православна Церква Московського Патріархату надіслала єпархіям сотні тисяч листівок, які віряни мають заповнити та надіслати у вигляді звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія. У бланках від імені вірників очільники УПЦ МП просять “не узаконювати розкол”, протестують проти втручання влади у справи Церкви та створення Єдиної Помісної Церкви. Окрім того, священикам розіслали пам’ятки, як пояснити людям, чому вони мають звернутися до Вселенського Патрірха.