Події
2 травня 2018
Вихідними у зоні відчуження затримано 9 сталкерів
Сталкерам загрожує покарання - штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
news-image

Три групи туристів-екстремалів із різних куточків України (Житомирської, Київської та Закарпатської областей) поза контрольно-пропускних пунктів незаконно проникли на територію зони відчуження. Їх виявили під час патрулювання працівники відділу поліції зони ЧАЕС та відділення забезпечення фіззахисту об’єктів «Чорнобильського спецкомбінату», передає «Є!» із посиланням на поліцію Київщини.

Відносно порушників складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) КУпАП. Матеріали направлено до Іванківського районного суду Київської області для прийняття рішення. Сталкерам загрожує покарання - штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

"До уваги любителів екстремального туризму! Застерігаємо, що в окремих районах зони ЧАЕС достатньо високий рівень радіаційного забруднення! Незаконно проникаючи в зону відчуження, ви наражаєте на небезпеку не лише себе, а й інших людей!" - йдеться в повідомленні поліції.