Війна
3 травня 2018
Вони побоялися назвати війну війною, – волонтер засумнівався в ефективності ООС
Зі зміною Антитерористичної операції на Операцію Об'єднаних сил ситуація на Донбасі не змінилася.
news-image

Зі зміною Антитерористичної операції на Операцію Об'єднаних сил ситуація на Донбасі не змінилася та навіть погіршилася, оскільки бойовики почали частіше застосовувати зброю проти українських захисників.

Таку думку висловив батько героя Небесної сотні, волонтер Володимир Голоднюк, передає «Є!» посилаючись на «Обозреватель».

Наскільки я пробував розібратися з цією ситуацією, в мене склалося враження, що ми вже дуже затягнули цю ситуацію. 4 роки в нас АТО, це вже навіть у жодні нормативні документи не влазить. Тому її треба було перейменувати в Операцію об'єднаних сил, і тільки тому, що вони побоялися назвати війну війною, і от такий компроміс, – зауважив він.

Як підкреслює активіст, перейменування АТО в ООС не змінить ситуацію на Донбасі.

Хоча нам кажуть, що якісь додаються повноваження в зоні АТО, але я юридичного визначення не знайшов. Я знаю, що таке війна, я знаю, що таке АТО, але це якийсь новий підвид вигадано. Я думаю, що штучно вигадано, я поки не бачу, щоб воно мало якісь можливості в юридичному полі, – підкреслює волонтер.

Водночас батько героя Небесної Сотні зауважив, що план командувача Операції Об'єднаних сил Сергія Наєва щодо повернення Донбасу ще чотири роки тому було проговорено та закріплено в мінських домовленостях.

Крі того, за його словами, зміна формату спричинила лише масовані обстріли.

Абсолютно. Я не відчув, військові не відчули, точніше, військові чим відчули, відчули зустрічним вогнем. Ви знаєте, що два тижні території поливаються сильним, шквальним вогнем. Я спілкувався з бійцями, таких обстрілів вони не пам'ятають з 2016 року. Окупанти показали, що перебувають на тій території, що вони не здаються та не складають зброю, і поки я не бачу можливості мирного врегулювання, – додав Володимир Голоднюк.