Події
3 травня 2018
Віра Савченко озвучила деталі свого допиту в СБУ та розповіла про стан Надії
Вона також розповіла про те, що Надія Савченко в СІЗО голодує вже 42 день.
news-image

Сестра народного депутата України Надії Савченко Віра розповіла, що 3 травня її допитували в СБУ як свідка у межах кримінального провадження, відкритого ще у 2015 році.

Про це Віра Савченко розповіла у коментарі "Українській правді", інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Зазначимо, раніше 3 травня помічниця Надії Савченко Тетяна Проторченко повідомила, що Віру Савченко викликали на допит до СБУ.

"Я і Тетяна (Проторченко) були допитані як свідки у кримінальному провадженні, яке відкрито з 2015 року, тобто, коли Надія Савченко була у полоні Російської Федерації. Це провадження відкрили і нас опитували як свідків", – розповіла Віра Савченко.

Вона наголосила, що у межах справи 2015 року слідчі намагаються спекулювати провадженням 2018 року, адже Віру Савченко розпитували про знайомство з екс-переговірником щодо обміну полоненими Володимиром Рубаном, якого затримали під час спроби ввезти зброю з окупованих територій.

Вони запитували одне й те саме, а Рубан…, а ви з ним знайомі…, а Надія знайома…? Так, ми знайомі. Журналісти дали мені його телефон ще в 2014 році, – пояснила сестра нардепа.

Вона також розповіла про те, що Надія Савченко в СІЗО голодує вже 42 день.

В неї проблеми з кальцієм, зуби кришаться. Стоматолог сказав, що їй потрібні антибіотики, але їй їх не можна, якщо людина голодна то це – проблема, – розповіла Віра.



Читайте також: Королівське весілля: брат Меган Маркл закликав принца Гаррі скасувати церемонію