Події
4 травня 2018
Експертиза встановила підробку документів про продаж Ляшком автомобіля Mercedes за 2,2 млн гривень
НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення Ляшком.
news-image

Експертиза встановила підробку документів про продаж головою фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олегом Ляшком автомобіля Mercedes-Benz S 500L Matic за 2,2 млн гривень. Про це йдеться в матеріалах Солом'янського районного суду Києва, передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.  

Наразі Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розслідує можливе незаконне збагачення, декларування недостовірної інформації і використання підроблених документів Ляшком.

В електронній декларації за 2015 рік Ляшко вказав одержання 2,2 млн гривень доходу від відчуження рухомого майна, отриманого від кандидата від РП на позачергових виборах 2014 року Вероніки В'юн.

Водночас допитана як свідок В'юн спростувала факт придбання зазначеного автомобіля у Ляшка, підписання з цього приводу будь-яких документів, а також факт одержання від Ляшка будь-яких коштів.

Зазначене може свідчити про використання Ляшком імовірно підроблених документів для надання вигляду законності придбання 2,2 млн гривень.

Під час розслідування було встановлено, що перереєстрацію автомобіля проводила компанія "Контракт-Авто".

Підставою для перереєстрації стала, зокрема, заява, підписана від імені В'юн.

Проте судова почеркознавча експертиза встановила, що підписи в документах з перереєстрації ставила не В'юн, а інша особа.

Суд задовольнив клопотання НАБУ й надав доступ до документів, які містять відомості про абонентів, які перебували під час перереєстрації автомобіля біля будівель компанії "Контракт-Авто" і сервісного центру Міністерства внутрішніх справ.

Читайте також: Бразильський бойовик з угруповань «ЛДНР» потрапив у монастир і вільно гуляє Києвом