Суспільство
4 травня 2018
Укрпошта хоче пересадити своїх працівників на автомобілі
Розпочати нововведення хочуть в Чернігові, адже там найменша кількість населення.
news-image

Укрпошта вирішила закрити частину своїх відділень у невеликих селах, а листонош, які розноситимуть пошту, пересадити на автомобілі.

Про це повідомив сайт УНІАН, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Директор PR-служби компанії Михайло Василенко заявив, що їм досить не вигідно утримувати відділення пошти в малих селах.

Утримання відділень у селах з населенням менше 2000 осіб є економічно невигідним. Середнє навантаження на відділення складає близько 2 листів на день, – прокоментував він.

Саме тому в Укрпошті ухвалили рішення про перехід до заміни відділень на поштарів, що доставлятимуть та забиратимуть посилки на машинах. Вони вважають, що це допоможе розширити присутність Укрпошти в сільських населених пунктах. Натомість самі пункти відправлення листів хочуть розмістити у сільрадах.

Часи присутності в селі не зменшаться, а подекуди і збільшаться, ми будемо доїжджати навіть туди, де раніше не було пошти, – запевнив Василенко.

Розпочати нововведення хочуть в Чернігові, адже там найменша кількість населення. Для їх реалізації вже провели тендер на закупівлю автомобілів, загальна вартість яких складає 1,14 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що 12 квітня "Укрпошта" офіційно представила свій новий мобільний додаток. Щоправда він доступний лише для Android-смартфонів. На платформі iOS він має з’явитись вже найближчим часом. У мобільному додатку "Укрпошти" можна відстежувати відправлення, отримувати push-повідомлення про зміну статусу в реальному часі, а також підрахувати вартість відправлень.

Читайте також: «Укрпошта» встановить у відділеннях термінали для прийому платіжних карт
Читайте також: Двоє підозрюваних у справі Найєма є племінником і сином голови ВГО «Діаспора чеченського народу»