Війна
7 травня 2018
Штаб ООС розповів подробиці засідки та підриву БМП під Горлівкою
Генерал повідомив, що бронегрупа механізованого батальйону зі складу Об’єднаних силпотрапила у засідку під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новоселівка, що на Горлівському напрямку.
news-image
Бронегрупа, у складі якої була БМП, що підірвалася на ворожому фугасі на Горлівському напрямку, виконувала завдання із пошуку та ліквідації ДРГ противника в проміжках між опорними пунктами Об’єднаних сил.

Про це розповів під час брифінгу в Краматорську начальник штабу – перший заступник командувача Об’єднаних сил генерал-майор Валерій Залужний, повідомляє кореспондент  Укрінформу, пише «Є!».

"Причиною даної події є, безумовно, досить значні на сьогодні проміжки між опорними пунктами, які прикриваються мінними полями та вогнем чергових вогневих засобів. Пошук та ліквідація ДРГ противника в проміжках між опорними пунктами й були основним завданням даної бронегрупи", - сказав він, коментуючи інцидент із засідкою та підривом броньованої машини.

Генерал повідомив, що бронегрупа механізованого батальйону зі складу Об’єднаних силпотрапила у засідку під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новоселівка, що на Горлівському напрямку.

"Противник встановив керований фугас на одному з імовірних шляхів пересування нашого підрозділу. Після підриву фугасу відкрив вогонь на ураження із засідки. Лише завдяки правильно прийнятому командиром групи рішенню, загинув лише механік-водій, у якого, на жаль, фактично шансів вижити не було", - сказав Залужний.

Після  того, як особовий склад прийняв бій, з найближчого опорного пункту оперативно прибула резервна група. За словами начальника штабу, після короткого вогневого зіткнення диверсійно-розвідувальна група противника відступила в бік своїх позицій. Вміло підготовленим зосередженим вогнем трьох бойовиків було знищено. Сліди крові на місці бою свідчать про наявність поранених у противника, зазначив Залужний.

Як повідомлялося, внаслідок вибуху фугасу та деформування БМП, на жаль, механік-водій загинув, ще один військовослужбовець був поранений, а безпосередньо в ході бою одного військовослужбовця було травмовано.

"Хотів би зауважити, що завдяки сміливим та рішучим діям командира та резервної групи вдалося уникнути більших втрат", - додав Залужний.

Читайте також:Бойовики можуть здійснити провокації на Донбасі 9 травня, - штаб ООС