Події
8 травня 2018
На інавгурацію Путін приїхав на російському лімузині, який вперше показали публіці (відео)
Автомобіль досить схожий на машину Rolls Royce Phantom VIII.
news-image

На інавгурацію Володимир Путін проїхав на новому лімузині "Кортеж". Цей автомобіль вперше показали публіці. Путін сів в машину і проїхав на ній від Першого корпусу Кремля до Кремлівського палацу. Довжина маршруту становила пару сотень метрів, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

"Російська служба Бі-бі-сі" зібрала вісім фактів про новий президентський лімузин.

  1. Проект "Кортеж" був запущений в 2012 році. Єдиний виконавець держзамовлення за цим проектом - ФДУП "НАМІ" (Центральний науково-дослідний автомобільний і автомоторний інститут). З бюджету на проект витратили більш як 12 млрд рублів (192 млн доларів).
  2. Лімузин отримав назву "Сенат-лімузин". Він буде належати до сімейства машин, в яке також будуть входити седан з такою ж назвою "Сенат" і мікроавтобус "Арсенал".
  3. Крім "НАМІ" свої проекти представили "Депо-ЗІЛ", компанія Marussia Motors, ГАЗ. Однак все пропозиції відкинули з різних причин, а Marussia Motors згодом взагалі збанкрутувала. Внаслідок новий лімузин в "НАМІ" стали розробляти в партнерстві з Porsche Engineering Group.
  4. Для лімузина в Росії був розроблений бензиновий двигун V12 об'ємом 6,6 літра, максимальною потужністю 860 кінських сил і обертовим моментом 1300 нм. Решта двигунів (раніше Forbes повідомляв про лінійці з V8, V12 і L4) спроектовані Porsche. На президентському лімузині встановлений двигун об'ємом 4,4 літра і потужністю 598 кінських сил.
  5. Виробництво автомобілів "Кортеж" у всіх модифікаціях організовують на майданчику компанії Sollers, основним акціонером якої є Вадим Швецов. Розглядалися різні майданчики, в тому числі АвтоВАЗу, ЗІЛа і ГАЗу.
  6. Раніше планувалося, що ціна "Кортежу" в роздробі складе 6-7 млн ​​рублів, однак після того, як на ньому проїхав Володимир Путін, ціна піднялася до 10 мільйонів (160 тисяч доларів), заявив в.о. глави Мінпромторгу Денис Мантуров. При визначенні роздрібної ціни використовують індикатор "преміальні автомобілі мінус 15%." Він точно буде дешевше, як мінімум на 20%, ніж Rolls-Royce і Bentley. Але буде дорожче, ніж самий базовий Mercedes S-класу", - цитував Мантурова "Інтерфакс".
  7. Перші комерційні замовлення на автомобілі проекту "Кортеж" прийматимуть з кінця серпня-початку вересня цього року, у вільному продажі вони з'являться в наступному році. Мінпромторг розраховує, що в рамках проекту після 2020 року в Росії щорічно буде проводитися до тисячі машин. У 2018 року 70 машин зберуть для Федеральної служби охорони.
  8. Хоча оформлення кузова автомобіля і розроблялося спеціально для нового лімузина, але в ньому простежуються риси британських автомашин марки Rolls Royce. Зокрема, він досить схожий на машину Rolls Royce Phantom VIII.
  9. "Це стратегічний напрямок сформулював товариш Сталін. Він сказав: "Я хочу собі "Паккард". Йому зробили "Паккард" і назвали його "ЗіС". Ну і, оскільки нашого президента кілька разів вже тикали носом, мовляв все-таки автомобільна держава, а ви на німецькій машині, він почув критиків, і тепер у нас є "Роллс Ройс", зроблений в нашій країні. Він тепер їздить на англійській машині. Замість американського "Паккарда" у нас тепер британський "Роллс-Ройс", - сказав "Російській службі Бі-бі-сі" автомобільний оглядач "Еха Москви" Сергій Асланян.