Події
8 травня 2018
У готелях Києва проведуть антимонопольну перевірку через ріст цін на час фіналу Ліги чемпіонів
Підвищення цін під час спортивних подій є звичайною практикою для ринкових відносин.
news-image

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало офіційний моніторинг ринку надання готельних послуг у Києві. Причиною для перевірки послугував ажіотаж через підняття цін готелів на період проведення фіналу Ліги Чемпіонів.

Про це повідомляє прес-служба відомства, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"У зв’язку з повідомленою інформацією про суттєве підвищення готелями Києва цін на послуги з тимчасового розміщення (проживання) у готелі напередодні фіналу Ліги чемпіонів, Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало моніторинг ринку надання готельних послуг у столиці", – мовиться у повідомленні АМКУ.

При цьому у відомстві наголосили, що підвищення цін під час спортивних подій є звичайною практикою для ринкових відносин, проте синхронне суттєве зростання ціни може свідчити про можливу змову учасників цього ринку.

Ціна має регулюватися ринковими механізмами та бути економічно обґрунтованою. У разі виявлення в діях суб’єктів господарювання, що надають послуги з тимчасового розміщення (проживання) у готелі, ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції, Відділенням будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства, – наголосили в АМКУ.

Про початок моніторингу ринку надання готельних послуг у Києві сповістив і глава Київського управління АМКУ Олексій Хмельницький. При цьому він висловив сподівання, що ціни на послуги готелів стабілізуються завдяки ринковим механізмам, "адже попит рухає не лише ціною, але і пропозицією".

Читайте також: Активісти провели моніторинг незаконної торгівлі тютюном у Києві
Читайте також: На інавгурацію Путін приїхав на російському лімузині, який вперше показали публіці (відео)