Події
8 травня 2018
Масове отруєння школярів у Черкасах: госпіталізованих стало більше
Про це в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун написала у Twitter.
news-image

Станом на 19.00 в Черкасах внаслідок отруєння невідомою речовиною вже госпіталізовано 56 осіб, у реанімації перебувають 12 хворих. Про це в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун написала у Twitter. 

«Госпіталізовано 56 осіб: 53 дітей, 3 дорослих. У відділенні інтенсивної терапії: 12 (11 дітей і 1 доросла). Стан пацієнтів покращується», - зазначила вона.



Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 травня, під час лінійки у школі № 8 в Черкасах було зафіксовано випадок масового отруєння людей невідомою речовиною, внаслідок чого було госпіталізовано 53 дитини та двох дорослих. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Перебуваючи у Черкасах, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що, за попередньою версією, у школі сталося локальне розпилення невідомої речовини. Також він повідомив, що ані в повітрі, ані у воді шкідливих речовин не виявлено, і додав, що наразі компетентні служби працюють з метою з'ясування причин отруєння дітей, експертизи проводитимуться і в столичних лабораторіях. Пізніше МОЗ повідомило, що в Черкасах до обласної лікарні з симптомами отруєння загалом звернулися 94 дитини, 53 з них та двох дорослих госпіталізовано.

Читайте також: У МВС назвали батальйон «Азов» найбільш мотивованим і боєздатним підрозділом Нацгвардії України
Читайте також: На Хмельниччині обвалилася стіна меблевої фабрки