Події
10 травня 2018
Швейцарія відмовилася розморозити рахунки регіонала Єфремова
Рахунки Єфремова будуть заблоковані до тих пір, поки Україна не доведе в суді злочинне походження коштів.
news-image

Федеральний суд Швейцарії відмовився розморожувати банківські рахунки екс-глави фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова з понад 33 мільйонами швейцарських франків, передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

Суд також прийняв рішення про передачу Генеральній прокуратурі України інформації про рух на рахунках, а також матеріали кримінальної справи щодо сина екс-депутата Ігоря Єфремова, якого в Швейцарії підозрюють у відмиванні грошей.

За даними Швейцарського Відомства з протидії відмиванню коштів, починаючи з 2006 року, на рахунку Ігоря Єфремова і його дружини Олександри надійшли 33 мільйони швейцарських франків.

Подружжя протягом декількох років судилися в Швейцарії, вимагаючи розморозити рахунки.

Власниками рахунків є компанії, зареєстровані на Кіпрі і Британських Віргінських островах, а також в Канаді. Ці ж рахунки фігурують в кримінальному провадженні, відкритому стосовно Єфремова Генпрокуратурою.

Згідно з судовим рішенням, рахунки Єфремова будуть заблоковані до тих пір, поки Україна не доведе в суді злочинне походження коштів.

Як відомо, Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту Києва.

Його підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, у підтримці так званої "ЛНР", а також незаконному заволодінні майном "Луганськвугілля".

Читайте також: «Це російська земля!»: у Харкові Україну назвали вигаданою країною (відео)