Середня зарплата до кінця року може сягнути 10 тис. грн
Міністр підкреслив, що підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі - важливий крок для детінізації економіки.
news-image

У Кабінеті міністрів України розраховують, що середня заробітна плата до кінця року може сягнути 10 тисяч гривень. Про це розповів міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко, повідомляє прес-служба уряду, інформує «Є!» з посиланням на 112.

"Підвищення реальних доходів населення є одним з головних пріоритетів нашого уряду. Ми розраховуємо, що середня заробітна плата до кінця року може сягнути 10 тисяч гривень", - заявив він.

Міністр підкреслив, що підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі - важливий крок для детінізації економіки. З іншого боку, підвищення мінімальної зарплати має відповідати рівню зростання економіки, щоб це не було навантаженням для бізнесу, особливо малого.

"Ми досягли зростання на 2,5% ВВП минулого року, і пріоритетом номер один цьогоріч залишається зростання економіки. Прем'єр-міністром поставлена мета – 5-7% зростання ВВП – та запропоновано низку конкретних ініціатив для її досягнення. Над їх втіленням ми і працюємо", - сказав Олександр Саєнко.
Водночас він підкреслив, що уряд є партнером легального бізнесу та важливо співставляти розмір мінімальної зарплати з можливістю бізнесу її платити.
"Зростання мінімальної заробітної плати має корелювати з ростом економіки та продуктивності праці. Тут важливим фактором є, в тому числі, запровадження нових технологій та інновацій. Така задача поставлена перед нещодавно створеною Радою інновацій", - додав Саєнко.

Щодо встановлення рівня мінімальної зарплатні міністр покладається на Міністерство фінансів та Міністерство соціальної політики:

"Ми в першу чергу зацікавлені в збільшенні зарплат, але повинні розуміти, як це вплине на макроекономічну ситуацію. Якщо буде мінімальна можливість рухатись далі, ми нею скористаємось", - підсумував міністр.

Читайте також:Сейм Польщі проголосував за зниження зарплат депутатів