Суспільство
12 травня 2018
У Харківській політехніці стартують Дні науки
Серед іншого у програмі фестивалю - екологічний квест.
news-image

У суботу та неділю в Харківському політехнічному інституті відбудеться науковий фестиваль "Дні науки".

Програму заходу оприлюднили на сайті МОН, передає «Є!».

Як розробити електромобіль, перевірити їжу на вміст підсилювачів смаку або дослідити шум? Про це дізнаються учасники наукового фестивалю "Дні науки", який 12-13 травня 2018 року проведуть у НТУ "Харківський політехнічний інститут, - йдеться у повідомленні.

Серед іншого у програмі фестивалю - екологічний квест, дитячі велозмагання та спостереження за зоряним небом. Також для відвідувачів працюватимуть лекторії "Арсенал ідей Україна" та "Науковий андеграунд". Там організатори проведуть низку майстер-класів та інтерактивних лекцій, під час яких учасники дізнаються, зокрема, про захист від блискавки, розробку комп'ютерних ігор та технологію 3-D друку.

Так в суботу, 12 травня, на вуличному майданчику перед електротехнічним корпусом НТУ "ХПІ" з 10-ї години працюватиме лабораторно-експериментальна зона, де науковці продемонструють експерименти з хімії, фізики, розкажуть про те, як створити електромобіль, та познайомлять всіх охочих з основами робототехніки та мехатроніки.

В електротехнічному корпусі ХПІ проведуть демонстрацію блискавок та розкажуть про засоби захисту від них. Також тут пройде лекторій "Арсенал ідей Україна".

У коворкінгу ХПІ Scientific Underground розкажуть про нові сучасні технології та розробку комп'ютерних ігор.

Також у суботу відбудуться екскурсії до музею історії Харківської політехніки та до лабораторій вишу. А в Саржиному Яру увечері відбудуться спостережння за зоряним небом.

У неділю, 13 травня, пройдуть лекції/демонстрації про магнітну левітацію, проблеми енергетики та 3D-принтери.

Відвідати захід може кожен охочий.

Докладно ознайомитися з програмою фестивалю можна за посиланням.