Події
13 травня 2018
Бойовики застосували новітні реактивні снаряди
Російсько-окупаційні війська проводять масове мінування забороненими боєприпасами української землі.
news-image

Незаконні збройні формування днями обстріляли українські позиції на лінії розмежування на Сході України з новітніх реактивних снарядів, пише у Facebook штаб операції Об’єднаних сил.

Інформує «Є!», з посиланням на expres.ua.

  За інформацією штабу, бійці окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ, що дислокуються поблизу Маріуполя, повідомили, що кілька днів тому наші позиції було обстріляно новітніми реактивними снарядами.   За їхніми словами, вони мали посилене фугасне начиння та залишили за собою великі вирви. Всі уламки, після цього обстрілу військовослужбовці ретельно по збирали та віддали в спеціалізовану лабораторію для проведення відповідних експертиз. 

“Ми виявили хвостовики ракет не притаманні звичайним боєприпасам. На відміну від радянських зразків, які раніше використовували російсько-окупаційні війська, ці хвостовики мали зовсім інший вигляд та кріплення. Також знайшли уламки з відповідним маркуванням. Все задокументовано та передано до спеціальних структур Міністерства оборони України. Я впевнений, що під час свідчень у міжнародних судах з питання російської агресії проти України та впровадження терористичних актів проти мирного населення нашої держави збройними силами Росії, вони стануть важливими речовими доказами”, — сказав один із матросів підрозділу.

 Крім обстрілів, за інформацією штабу ООС, російсько-окупаційні війська проводять масове мінування забороненими боєприпасами української землі. Зокрема, російські диверсійні групи проводять масове мінування будинків та стежок в українських селах, що тимчасово знаходяться у так званих “сірих зонах”.   При чому роблять все це таким чином, щоб максимально замаскувати свою причетність до цих дій. Одна з таких “розтяжок” була знешкоджена нашими розвідниками. Вона складається з набоїв до великокаліберного кулемету, та прив’язаної до них гранати. Під час підриву гранати детонують набої і вражають людину. Зі сторони це має виглядати так, ніби особа потрапила під обстріл великокаліберного кулемету.

Читайте також: ООС: 1 військовий загинув, 4 - поранено