Київ
13 травня 2018
У відвойованому «Гостинному дворі» можуть зробити музей Києва, – КМДА
Боротьба за цю історичну будівлю тривала 7 років.
news-image

У КМДА очікують передачі у власність громади Києва "Гостинного двору", який суд повернув державі. Там кажуть, що у майбутньому приміщення "Гостинного двору" можна використовувати як музей Києва.

Про це повідомили у прес-центрі КМДА.

Боротьба за цю історичну будівлю тривала 7 років. І ми разом із активістами відстоювали інтереси громади. Апеляційний суд на початку березня ухвалив справедливе рішення. Також я вдячний прокуратурі за допомогу в цій справі. Ми продовжуємо наполягати на передачі "Гостинного двору" у комунальну власність, – зазначив міський голова столиці Віталій Кличко.

Він також додав, що вулиця Сагайдачного та Контрактова площа стали пішохідною зоною. Тепер міська влада хоче продовжити втілення плану з реконструкції Контрактової площі та інших ключових об’єктів стародавнього Подолу.

"Ми поступово приводимо Поділ до належного стану, щоб він став справжньою туристичною перлиною нашого міста: ми відкрили оновлену Поштову площу, яка стала улюбленим місцем відпочинку киян. Те ж зробимо із Контрактовою площею і "Гостинним двором". Сподіваюся, справедливість переможе і щодо іншого об’єкту - так званого "вертолітного майданчику Януковича". І він, за сприяння Генпрокуратури, буде переданий у власність столичної громади", – підкреслив міський голова Києва.

Щодо майбутнього використання "Гостинного двору", то мер столиці запропонував створити у його приміщенні музей міста Києва. Концепцію використання об’єкта на благо громади столиці після передачі "Гостинного двору" на баланс міста затверджуватиме Київрада.

Читайте також: Верховний Суд остаточно повернув державі Гостинний двір