Суспільство
14 травня 2018
В Одесі суддя відмовився судити людину за орден Великої Вітчизняної війни
Одесит 9 травня роз'їжджав по місту на авто з прапором, на якому було зображено орден Вітчизняної війни.
news-image

У Малиновському райсуді Одеси суддя Дмитро Передерко взяв самовідвід від визначення запобіжного заходу одеситу, який 9 травня роз'їжджав по місту на авто з прапором, на якому було зображено орден Вітчизняної війни. Про це з посиланням на реєстр судових рішень, повідомляє "Страна", передає «Є!» із посиланням на Українські новини. 

Як йдеться в тексті рішення, фігурант кримінального виробництва напередодні державного свята - Дня Перемоги - демонстрував прапор із зображенням ордена Вітчизняної війни.

Далі в документі міститься пояснення, чому суддя не може вважати пропагандою тоталітарного режиму демонстрацію прапора з орденом Вітчизняної війни в день державного свята 9 травня.

"Я є онуком героїчно загиблого під час Великої Вітчизняної війни і онуком кавалера двох орденів "Вітчизняна війна", інваліда Великої Вітчизняної війни 1 групи... У силу цих обставин, а також у зв'язку з вихованням мене в дусі поваги до воїнів, які своїми героїчними подвигами і мужністю відстояли у важких боях право народу України на життя і в дусі поваги до героїзму нашого народу під час Великої Вітчизняної війни (Другої світової) війни, його непохитної стійкості в боротьбі з нацизмом, я не можу розцінювати факт демонстрації зображення ордена "Вітчизняна війна" в дні святкування народного і державного свята "День Перемоги" як пропаганду тоталітарного режиму, тому вважаю неможливим з особистих і морально-етичних міркувань здійснювати розгляд зазначеного клопотання", - говориться в рішенні суду.
Читайте також: У поліції розповіли про обставини смерті судді Бобровника