Політика
15 травня 2018
Клімкін закликає ОБСЄ використати всі важелі впливу на Кремль
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
news-image
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч з делегацією Парламентської Асамблеї (ПА) ОБСЄ на чолі з президентом Асамблеї Георгієм Церетелі.

Про це інформує прес-служба МЗС, передає «Є!».

Павло Клімкін відзначив важливість парламентської дипломатії в рамках ОБСЄ та висловив вдячність президенту Георгію Церетелі за рішучу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в умовах триваючої збройної агресії РФ на Донбасі та незаконної окупації АР Крим та Севастополя, - йдеться у повідомленні.

Глава МЗС підкреслив, що відновлення миру на українській землі залежить від готовності російської сторони припинити агресію проти України. Клімкін закликав ПА ОБСЄ використати наявні засоби та інструменти, щоб змусити Кремль дотримуватися принципів Гельсінського Заключного акту і відмовитися від агресивної і загарбницької політики стосовно України.

Георгій Церетелі підтвердив підтримку з боку ПА ОБСЄ територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах та запевнив в подальшому сприянні та підтримці ініціатив української сторони в рамках Асамблеї, - повідомили у прес-служба МЗС.

Свідченням консолідованої позиції парламентаріїв ПА ОБСЄ, за словами Церетелі, є ухвалення Асамблеєю впродовж останніх семи років відповідних резолюцій на підтримку України.

Президент ПА ОБСЄ підкреслив, що під час учорашнього відвідання Донецької області мав можливість оцінити складну безпекову та гуманітарну ситуацію на Донбасі, а також відзначив важливу роль Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні.