Події
15 травня 2018
СБУ оголосила про підозру у держзраді керівнику РІА «Новости Україна» Вишинському, його затримано
Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.
news-image

Служба безпеки України оголосила про підозру у державній зраді керівнику РІА «Новости Україна» Кирилу Вишинському, на даний час його затримано. 

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.

«Служба безпеки України інформує, що керівнику пропагандистського антиукраїнського інформаційного ресурсу РИА «Новости Україна» Кирилу Вишинському оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 111 ("державна зрада") Кримінального кодексу України», - зазначила речниця.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 травня, Гітлянська заявила про проведення слідчих дій в офісі РІА «Новости Україна» в Києві. За її словами, співробітники СБУ спільно з прокуратурою Автономної республіки Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Затримано директора РІА «Новости Україна» Вишинського. Встановлено, що ця медіаструктура використовувалася Росією в рамках гібридної інформаційної війни проти України. У свою чергу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія вживе «заходів взаємності» у відповідь на дії СБУ проти РІА «Новости Україна».

Читайте також: Прокуратура висунула підозру самопроголошеному голові Коцюбинського
Читайте також: СБУшника посадили на три роки за смертельну ДТП