Суспільство
16 травня 2018
Субсидії надаватимуть за кількістю проживаючих, а не прописаних, — Уряд
Мешканець квартири при оформленні субсидії, в декларації про доходи у розділі "склад сім’ї", повинен вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з субсидієотримувачем.
news-image

Право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а на фактично проживаючих в помешканні осіб, з 1 травня 2018 року збереглося.

Про це повідомляється на державному сайті teplo.gov.ua, пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

"Держава йде назустріч родинам, в яких прописані повнолітні діти, але вже багато років не проживають з батьками, і пропонує доходи тих, хто прописаний, але фактично не проживає у помешканні, не враховувати під час розрахунку розміру субсидії", - повідомили в Кабміні.

У такому випадку мешканець квартири при оформленні субсидії, в декларації про доходи у розділі "склад сім’ї", повинен вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з субсидієотримувачем. 

Зокрема, треба написати: "зареєстровані, але не проживають".

"Якщо, для прикладу, в помешканні прописана повнолітня одружена донька, то в Декларації, у розділі II, потрібно відобразити і її сім’ю також - чоловіка та дітей, навіть якщо вони прописані за іншою адресою", - йдеться на порталі.

Разом із Декларацією треба подати Заяву з проханням розглянути на комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі.

Крім того,необхідно надати документ, що підтверджує факт не проживання відповідної особи за цією адресою (довідка з місця роботи в іншому місці, довідка про навчання в іншому місці, про перебування на лікуванні тощо).

На підставі цієї заяви управління соціального захисту спрямовує в помешкання цього заявника державного соціального інспектора. Він у свою чергу складає акт обстеження матеріально-побутових умов проживання.

"Далі в органі соціального захисту готують подання на комісію. І комісія приймає рішення: призначити субсидію, скажімо, не на п’ятьох осіб, а, на трьох", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів вніс зміни до програми призначення субсидій: з наступного опалювального сезону розраховувати на субсидію не зможуть ті, хто приховує статки, має великі будинки чи квартири або має тіньову зайнятість.

Читайте також:75% житлового фонду України потребує ремонту

Читайте також:Мінсоцполітики оприлюднило нові форми заяви та декларації про доходи для отримання субсидії