Суспільство
17 травня 2018
Університет державної фіскальної служби України отримав статус національного
Університет Державної фіскальної служби України було утворено у 2015 році
news-image
Сьогодні Університету державної фіскальної служби України розпорядженням Кабінету Міністрів України повернуто статус національного.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України, передає «Є!».

Університет цілком відповідає статусу "Національний" рівнем освіти, який отримують студенти, та рівнем його викладацького й наукового складу. Зважаючи на високу потребу у професійних кадрах в країні, наш Національний Університет й надалі залишатиметься надійним джерелом висококваліфікованих фахівців для держави, - заявив ректор Університету Павло Пашко.

Університет Державної фіскальної служби України було утворено у 2015 році шляхом злиття Національного університету державної податкової служби України, Державного науково-дослідного інституту митної справи, Науково-дослідного інституту фінансового права та віднесено до сфери управління Державної фіскальної служби України. Метою реорганізації стало створення потужного вищого навчального закладу європейського рівня для забезпечення умов впровадження стандартів ЄС, підготовки та підвищення кваліфікації кадрів в умовах наближення України до європейської спільноти, формування нової структури з фінансових розслідувань.

За час свого існування Університетом було підготовлено більше 60 тисяч висококваліфікованих фахівців з понад 20 спеціальностей на рівні спеціаліста та магістра, що працюють в органах фіскальної служби, у різних галузях народного господарства, органах державної влади тощо.

На сьогодні в Університеті державної фіскальної служби України здобувають освіту близько 6 тис. студентів за освітніми рівнями бакалавра і магістра та освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста за 26 напрямами підготовки та спеціальностями. Функціонує дві докторські та одна кандидатська спеціалізовані вчені ради за чотирма спеціальностями, відкрита аспірантура і докторантура. Освітній процес забезпечують 36 кафедр, 413 штатних науково-педагогічних працівників та 500 співробітників.

Для забезпечення рівня освіти, який відповідає міжнародним вимогам, Університет підтримує постійні зв’язки з різними міжнародними організаціями та закордонними вищими навчальними закладами. Значну кількість проектів Університет виконав за підтримки посольств США, Німеччини, Франції, Польщі, Хорватії. У 2015 році Університет приєднався до Великої Хартії Університетів.