Події
17 травня 2018
Західна преса радить Україні нанести авіаудар по Керченському мосту
Україна має в своєму розпорядженні засоби для нанесення авіаударів по мосту таким чином, щоб зробити його, принаймні, тимчасово непридатним для використання.
news-image

Україна повинна знищити елементи Керченського моста, який з’єднує окупований Крим з Краснодарським краєм Російської Федерації.

Про це пише колумніст Washington Examiner Том Роган, пише «Є!» з посиланням на Свідок.

За його словами, цей міст є обурливою образою авторитету України як нації.

«Зрозуміло, з точки зору Путіна, в цьому і полягає вся суть споруди. Близькій до банкрутства уряд Росії цей міст обійшовся в мільярди доларів, але він забезпечує Путіна формальним фізичним і психологічним присвоєнням української території» , – зазначив Роган.

Він додав, що Україна має в своєму розпорядженні засоби для нанесення авіаударів по мосту таким чином, щоб зробити його, принаймні, тимчасово непридатним для використання.

У той же час Роган зазначив, що на такі дії Києва Путін міг би відповісти ескалацією на Донбасі. Однак загострення там і так трапиться в найближчі кілька місяців.

«Але підрив мосту, навіть якби шкода виявилася тимчасовою, послав би безпомилковий сигнал з Києва в Москву про те, що українці не мають наміру миритися з комфортною легалізацією Путіним краденої території», – підкреслив Роган.

На його думку, авіаудари також будуть служити двом іншим цілям: вони привернуть увагу до закулісного кумівства проекту (контракт на будівництво отримав улюблений олігарх Путіна Аркадій Ротенберг) і кинуть виклик російському націоналістичному наративу.