Війна
17 травня 2018
За три роки війни на Донбасі ЗСУ випробували 270 нових зразків зброї і техніки
Лише у 2017 році проводилася дослідна експлуатація понад 40-ка таких зразків.
news-image

Збройні сили України за період з початку військового конфлікту на Донбасі проведели понад 270 випробувань та досліджень нових зразків озброєння і військової техніки, включаючи державні випробування. Про це на брифінгу у Києві повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, пише «Є!» з посиланням на УНН.

Як зазначається, лише у 2017 році проводилася дослідна експлуатація понад 40-ка таких зразків. Серед них - міномети різного калібру та постріли до них, снайперські гвинтівки, прилади спостереження та нічного бачення, спеціальні медичні кабінети на автомобільній базі, безпілотні авіаційні комплекси, радіостанції різного діапазону та інше.

За його словами, у 2018 році така робота продовжується та має позитивну динаміку. Нині військові науковці спрямовують зусилля на розвиток високоефективних систем озброєння і техніки, включаючи сучасну телекомунікаційну інфраструктуру, засоби стримування та протидії, робототехнічні комплекси військового призначення, безпілотні літальні й морські автономні апарати.

Читайте також:16 травня від кулі снайпера загинув військовий Кураш Іван