Події
18 травня 2018
Гриневич розповіла, у яких випадках діти зможуть вступати до школи не за місцем проживання
Батьки також можуть зарахувати своїх дітей до шкіл не за місцем проживання, але якщо в цих школах будуть вільні місця.
news-image

З наступного навчального року дітей до українських шкіл будуть зараховувати за територіальним принципом. Але це не означає, що школу не можна змінити. В яких випадках це можна зробити, в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі 1+1 розповіла міністр освіти та науки України Лілія Гриневич, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Якщо, наприклад, ваша дитина має унікальні фізико-математичні здібності і це виявиться упродовж навчання у початковій школі, ви можете - вже за конкурсом - вступати до п'ятого класу у спеціалізовані школи із поглибленим вивченням предметів", - розповіла міністр.

За словами Гриневич, батьки також можуть зарахувати своїх дітей до шкіл не за місцем проживання, але якщо в цих школах будуть вільні місця.

Нагадаємо, 21 лютого, на засіданні Кабміну було затверджено Державний стандарт початкової освіти, за яким навчатимуться першокласники з 1 вересня 2018 року. За словами глави Міносвіти Лілії Гриневич, у цьому документі були закладені ключові елементи – вимоги до обов’язкових результатів навчання та компетентностей учнів після завершення чотирьох перших класів. 

Читайте також: Для першачків надрукують підручники за новою програмою