Нацтелерадіо виніс попередження радіо "Вести" і каналу News One за інтерв'ю з соратниками Януковича
Радіо "Вести" показало інтерв'ю з Портновим, а News One - з Азаровим
news-image

Нацрада з телебачення і радіомовлення винесла попередження радіо "Вести" і телеканалу News One, повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "LB.ua".

Попередження радіо "Вести" пов'язане з інтерв'ю з колишнім заступником голови Адміністрації Президента Андрієм Портновим. Регулятору надійшли скарги, що інтерв'ю розпалює ворожнечу. Нацрада письмово зажадав інтерв'ю з Портновим для аналізу, проте отримала відповідь, що радіо "Вести" змінило адресу.

"Коли знайшли компанію, (виявилося, що) термін зберігання матеріалів ефіру закінчився. Інтерв'ю з Портновим дуже швидко зникло з сайту радіо "Вести", - заявив Артеменко.

Попередження телеканалу News One (належить нардепу, колишньому "регіоналу" Євгену Мураєву) винесено за показ інтерв'ю з Миколою Азаровим.

"Двічі в ефірі показали інтерв'ю Азарова, у змісті якого Національна рада бачить розпалювання ворожнечі, приниження честі та гідності людей, які брали участь в Революції гідності. Компанія могла, маючи запис цього інтерв'ю, попередньо його переглянути і всі спірні моменти вилучити, однак цього не зробила. Своїм рішенням Національна рада постановида звернутися до Генеральної прокуратури України, щоб долучити матеріали згаданого інтерв'ю до справи, яка порушена відносно Азарова, оскільки він знаходиться в міжнародному розшуку ", - заявив Артеменко.

Крім того, Нацрада планує звернутися в СБУ для перевірки відповідальності керівництва телеканалу в розпалюванні ворожнечі.

Нагадаємо, раніше Нацрада винесла попередження телеканалу "Інтер" за новорічне шоу з Кобзоном і Валерією.