Події
18 травня 2018
Над міськрадою Торонто підняли прапор кримських татар
На урочистій церемонії був присутній лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.
news-image

Над будівлею міськради Торонто, найбільшого міста Канади здійнявся прапор кримських татар.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

На урочистій церемонії був присутній лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, президент канадської асоціації кримських татар Рустем Ірсай, посол України в Канаді Андрій Шевченко, депутати, члени української та кримськотатарської громад, а також небайдужі громадяни, пише Укрінформ.

«Ми більше не самотні. З нами – незалежна вільні демократична Українська держава, з нами – усі демократичні сили в усьому світі. Я абсолютно впевнений, що ми обов’язково повернемося на свою історичну батьківщину і виженемо окупантів зі своєї землі. Війна проти України, яка почалася в Криму, там і завершиться», – зазначив у своєму виступі під час церемонії Джемілєв.

Додамо, що два роки тому прапор із тамгою вже підіймався у Торонто, але над будівлею парламенту провінції Онтаріо, розташованою в цьому місті. Окрім цього, два роки поспіль кримськотатарська тамга 18 травня майорить над міськрадою Оттави.

Як відомо, День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму відзначається 18 травня кожного року. В цей день в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Всього було депортовано понад 180 тисяч осіб. 

Читайте також: В окупованому Криму затримали близько 20 активістів, є неповнолітні