Війна
19 травня 2018
На Донбасі ліквідують 16 блокпостів, їх замінять поліцейські патрулі
Бушуєв: Поліцейські, які будуть нести службу на блокпостах, пройдуть обов'язкову спецпідготовку.
news-image
Кількість блокпостів у Донецькій і Луганській областях буде скорочено із 41 до 25, заявив заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв, повідомляє прес-служба поліції Луганської області, передає «Є!».
 
На сьогодні на територіях двох областей поки що до 30 травня поліцейські будуть нести службу на 41 блокпості. Прийнято рішення про оптимізацію блокпостів та зменшення їх кількості до 25. Основна їхня функція буде забезпечення пропускних режимів у межах зони "безпеки". Зона "безпеки" – це зона, яка розміщується між адміністративно-територіальними кордонами Луганської та Донецької областей і є другою лінією, яка відмежовує зону безпеки та зону бойових дій, – повідомив Бушуєв.

За його словами, завдяки скороченню блокпостів на Донбасі створять 68 піших патрулів, які виконуватимуть завдання в межах населених пунктів, і 38 автопатрулів, які візьмуть на себе функцію мобільних блокпостів.

Заступник голови Нацполіції зазначив, що відбудеться повне переформатування роботи блокпостів, і додав, що поліцейські, які будуть нести службу на блокпостах, пройдуть обов'язкову спецпідготовку.