Події
21 травня 2018
У Нацполіції розповіли, скільки злочинів скоїли іноземці в Україні цього року
Цього року стосовно понад 520 іноземців або осіб без громадянства було ухвалено рішення про примусове видворення з країни.
news-image

Протягом п'яти місяців цього року іноземці скоїли 960 злочинів на території України, повідомляє департамент комунікації Національної поліції України, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Посилаючись на главу Нацполіції Сергія Князєва, департамент інформує, що за підсумками проведення спецоперації "Мігрант" 392 іноземцям-порушникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Глава Нацполіції наголосив, що однією зі складових протидії злочинам, які скоюють іноземці, є скорочення їх терміну перебування в Україні або примусове повернення на батьківщину із забороною в'їзду в Україну.

"Якщо ми видворяємо сотні людей, не використовуючи механізму заборони в'їзду, то цій людині нічого не заважає повернутися в Україну через інший пункт пропуску, навіть через добу-дві. Це згаяний час співробітників поліції. Крім того, необхідно налагодити спільну комунікацію Нацполіції, Державної прикордонної служби та державної міграційної служби щодо доступу до інформації, яка перебуває в базах даних наших відомств", - зазначив С.Князєв.

У Нацполіції інформують, що під час спецоперації "Мігрант" встановлено 539 кримінальних правопорушень, вчинених іноземцями, 392 іноземцям оголошено підозру. Також виявлено 42 "кримінальних авторитети" з числа іноземних громадян, які порушили міграційне законодавство, затримано сімох "злодіїв у законі".

За інформацією Нацполіції, цього року стосовно понад 520 іноземців або осіб без громадянства було ухвалено рішення про примусове видворення з країни, 322 рішення було виконано.

Читайте також: Кількість отруєнних дітей у миколаївській школі збільшилася