Події
21 травня 2018
Цукерберг погодився на пряму трансляцію його виступу в Європарламенті
Зустріч буде сфокусуватися на нещодавньому скандалі з Facebook.
news-image

Зустріч генерального директора Facebook Марка Цукерберга з депутатами Європарламенту у вівторок транслюватимуть у прямому ефірі. Про це повідомив президент Європейського парламенту Антоніо Таяні у Twitter, передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

"Я особисто обговорив з генеральним директором Facebook паном Цукербергом можливість веб-трансляції зустрічі з ним. Я радий повідомити, що він прийняв це нове прохання. Відмінна новина для громадян ЄС. Я вдячний йому за повагу, висловлену до Європарламенту. Зустріч завтра з 18:15 до 19:30 (за часом Брюсселя, - ред.)", - написав Таяні.

Передбачалося, що Цукерберг проведе закриту зустріч з лідерами політичних груп Європарламенту та окремими депутатами. Таємничість зустрічі викликала критику з боку депутатів Європарламенту, політиків та громадськості.

Зустріч буде сфокусуватися на нещодавньому скандалі з Facebook, через який дані приблизно 2,7 мільйонів європейців могли бути неправильно використанні стороннім додатком у соціальній мережі.

Таяні неодноразово направляв Цукербергу запрошення з'явитися перед євродепутатами, але той відмовлявся до середини травня.

Соцмережа вирішила замість Цукерберга відправити на слухання віце-президента Facebook Джоела Каплана, але парламентарі "делікатно відмовились". 

Як відомо, керівник Facebook вже виступав перед законодавцями у зв’язку зі скандалом. Він свідчив перед Конгресом США протягом десяти годин у квітні.

Під час сенатських слухань Цукерберг визнав, що зробив недостатньо у боротьбі з фейковими новинами, іноземним втручанням у вибори та захистом персональних даних.

Скандал розгорівся після того, як стало відомо, що британська консалтингова компанія Cambridge Analytica незаконно отримала доступ до даних мільйонів користувачів Facebook. Пізніше ці дані були використані командою Трампа на виборах.

Читайте також: В Угорщині вирішили захищати закарпатських угорців