Події
22 травня 2018
Тимчук заявив про переїзд до Криму чверті мільйона росіян
За 4,5 року анексії до окупованого Криму переїхали 247,5 тис. осіб.
news-image

Народний депутат України Дмитро Тимчук представив дослідження групи «Інформаційне опір – Крим» щодо змін Москвою складу населення в анексованому Криму, пише «Є!» з посиланням на Свідок.

«За офіційними (!) даними російської статистики (тобто, це не “бандерівські вигадки”, а схвалене цензурою творчість путінських чиновників), за 4,5 року анексії до окупованого Криму переїхали 247,5 тис. осіб. Чверть мільйона. Це майже 11% від наявного населення. Тільки офіційно. З урахуванням “непорахованих” приїжджих, а також природного руху (народжуваність / смертність) за час окупації населення Криму вже змінилося на 20-25%», – повідомив Дмитро Тимчук.

За його словами, зараз російська статистика показує, що наплив людей до Криму після сплеску 2014-2016 рр. знижується – досягнуто проміжний стан «насичення» приїжджими: «Що це значить? Це означає, що Кремль вже мінімально наповнив окупований півострів лояльними кадрами і перейде до другої фази “освоєння”: почне системно витісняти зайвих людей, в тому числі – буйних ватників і активних пособників анексії. Півострів потрібен Росії, в першу чергу, як військовий плацдарм.

Тому Кремль зацікавлений мати в Криму три категорії населення: персонал військової бази, зовнішню обслугу, яка допомагає забезпечувати функціонування військової інфраструктури, і “живий щит” (для імітації “народу Криму” і маніпуляцій гуманітарними питаннями в міжнародних організаціях). Всі інші – зайві».

Читайте також:Російські силовики затримали двох кримських татар після обшуків у Бахчисараї