Політика
13 лютого 2015
Порошенко підвів підсумки переговорів у Брюсселі
Україна і ЄС повинні ефективно координувати дії і тиснути, щоб усі сторони виконували Мінські домовленості.
news-image

Президент України Петро Порошенко під час спільної заяви з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском у Брюсселі зазначив, що Україна і Європейському Союзу належить ефективно координувати дії і добиватися, щоб всі сторони виконували Мінські домовленості.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави, передає Є! Єдність.інфо

«Для нас важливо зараз домагатися дотримання домовленостей про припинення вогню, про звільнення всіх заручників, про виведення всіх іноземних військ і найманців з території України. Я сподіваюся, що в рамках ефективної координації з нашими партнерами ми досягнемо результатів », - сказав Президент.

Він подякував Дональда Туска та лідерів країн Європейського Союзу за можливість виступити і проінформувати про поточну ситуацію в Україні та результатів переговорів у Мінську.

Україна, на відміну від іншої сторони, відповідально ставилася до виконання Мінських домовленостей, які були підписані у вересні, нагадав Порошенко. «Саме тому я прибув до Брюсселя, щоб координувати наші наступні кроки з європейськими партнерами. Вони показали партнерське ставлення до України. Хочу подякувати Президенту Туска і лідерів країн за сильну підтримку », - зазначив Президент.

Читайте також: «Просування на переговорах є, але поки складно говорити, коли вони завершаться», - Макей

Глава держави повідомив, що закликав ЄС надати Україні безвізовий режим на саміті «Східного партнерства» в Ризі. «Це буде дуже важливим і символічним кроком для нашої співпраці. Дуже задоволений реакцією наших партнерів », - зазначив Президент.

Як раніше повідомлялося, Президент України Петро Порошенко в четвер прибув до Брюсселя з Мінська, де проходили переговори лідерів "нормандської четвірки".

Як повідомив заступник голови адміністрації президента Валерій Чалий, у Брюсселі Порошенко має намір скоординувати дії з лідерами країн ЄС.